2025-03-31 The Exorcist
1 april 2025 - Ninh Binh, Vietnam
NOTE: deze aflevering niet lezen als je aan het eten bent, kan onsmakelijke scenes bevatten.
Ik word al vrij vroeg wakker in de trein met een lichte kramp in mijn buik. De thee die ik van de conducteur krijg valt ook niet helemaal lekker. Maar straks in het hotel even naar het toilet en dan zal het wel goed zijn.... Ik heb gisteren avond een apje van onze chauffeur van vandaag gekregen en ik heb mijn profielfoto maar even veranderd naar een groepsfoto van ons drieën en dat helpt, hij staat op het station met zijn telefoon in zijn hand en herkent ons meteen. Laat ook de foto zien, dit zijn jullie toch? Het is maar 15 minuten rijden naar het hotel en als we aankomen krijgen we ontbijt. Als eerste een halve liter soep met noodles, koriander en vlees. Als ik een paar hapjes op heb, zegt Mick, mwah, dit zijn volgens mij hersenen. Mijn maag draait zich om en ik voelde mij al niet zo lekker. Omdat we pas om 14.00 uur op de hotelkamer kunnen en we gezien hebben dat het in Sapa waar we over een paar dagen zijn, slechts 12 graden is, gaan we het stadje in om een warme jas en broek te kopen. De chauffeur van deze ochtend mogen we gewoon bellen en hij brengt ons naar een outdoorwinkel. Wilko heeft al snel een jas gevonden en ik koop een roze, dezelfde als Wilko (ANWB stel ten top) maar de keuze is er ook niet echt reuze. Dan nog een warme broek, want de linnen broeken die ik bij me heb zijn nou niet bepaald warm. Maar mijn maag wordt steeds ellendiger en dan even een broek passen is geen pretje. Ik denk aan Kamp van Koningsbrugge, je kunt meer dan je denkt, dat stemmetje in je hoofd dat wil opgeven daar moet je tegen vechten, dus ik pas mijn broek, prima, maat is meteen goed en we gaan een stuk door de stad lopen. Ik heb het ijskoud en hoef ook echt niets te drinken of te eten, beetje overlevingsstand op dit moment. Wilko en Mick gaan nog een tempel bekijken op een heuvel, ik blijf zitten op het terras en dan is het ondertussen tijd om in te checken. Ik spring onder de douche en ga in bed liggen, ik blijf het maar koud houden, terwijl het heel warm op de kamer is en ik tegen Wilko aankruip voor wat warmte. Wilko geeft aan dat ik wel wat moet eten en haalt wat bananen beneden in het restaurant. Ik neem wat slokjes water en een hapje banaan. En dan, ik weet niet hoe snel ik op de badkamer moet komen, ik lijk wel de exorcist, hele tsunami's komen er uit mijn keel. Zwarte vloeistof met ondefinieerbare stukken, niet 1 keer, maar wel 5 keer achter elkaar. Oh en ik kan zo niet tegen overgeven, voor mijn gevoel komt het uit mijn neus, ogen, oren tegelijk en mijn ademhaling stopt, wat een ellende. Maar hierna voel ik mij meteen een stuk beter. Ik ben ook meteen weer wat warmer, al mijn bloed was de laatste uren bezig om die rotte massa in mijn maag uit mijn lijf te werken, nu dat eruit is, kan het weer door mijn lijf stromen. Wilko en Mick gaan even wat eten in het restaurant beneden nu ik mij weer wat beter voel. Het is nog vroeg, pas een uur of 16.00 en ze willen ook nog even naar het stadje, prima, ik doe even niks, blijf lekker in mijn bed liggen. Zo, deze dag stond in het schema als Rustdag ingepland, nou was ook precies wat ik vandaag nodig had. Die kip van gisteren die is niet goed gevallen, dat is het enige dat Wilko en Mick niet gegeten hebben en ik wel.
Ook weer meegemaakt, vink, Detox by voedselvergiftiging.
Sanne Verwaaijen:1 april 2025Ach jemig wat ellendig! En gelukkig maar dat je het zo kwijt kon bovenlangs! Ik verwachtte even dat je de broek die je paste moest kopen en meteen kon weggooien😂
Saskia van den Eerenbeemt:1 april 2025Ha, ha, dat had natuurlijk ook nog kunnen gebeuren...
Ludmilla:1 april 2025Ha Sas, Gelukkig voel je je weer goed. En goed getimed hoor, zo op jullie rustdag😅😇
Karine:1 april 2025Ach, dat snoetje! Hoop dat je je snel weer fit voelt. 🍀🙏🍀
Mariska:2 april 2025Wat een narigheid 🤢Hopelijk vanaf nu weer genieten daar 😘😘
Kartika Versteden:2 april 2025Hé wat jammer en ellendig voor je. Hopelijk knap je , nu het eruit is, snel op. Xxx
Saskia van den Eerenbeemt:4 april 2025Alles binnen 1 dag weer goed! Gelukkig, ik dacht als het maar geen salmonella bacterie is....
Barbara:3 april 2025Ik dacht het loopt je dun de broekspijpen uit in de paskamer! maar ach, wat naar dat spugen.. en dat snuutje.. Kusje erop! Hopelijk was dat het en kan je weer met de rest mee!
Saskia van den Eerenbeemt:4 april 2025Nou ik was er ook bang voor... Durfde mijn bilspieren niet los te laten ☺️